Loading...

Elegant träförädling med mångsidig panelhyvel

 

Att hyvla virke till paneler och lister är en lönsam form av träförädling. Genom att välja en panelhyvel som bearbetar flera sidor i ett moment sparar du både tid och pengar. Genom att välja Logosol kan du enkelt uppdatera sin maskin med nya tillbehör och du får tillgång till ett stort urval av profiler som ger både dig och dina kunder stora valmöjligheter.

 

Att välja rätt hyvel är avgörande för att få igång en snabb och smidig produktion. Med en panelhyvel i maskinparken blir postningstiderna kortare och du klarar grova dimensioner.

 

berth ph260 2

– Att ställa om till en ny profil tar knappt en halvtimme. Detta är av stort värde, speciellt när man producerar korta serier, säger Bengt-Olov Byström.

 

Hyvlar alla sidor i ett moment

 

Logosol erbjuder tre modeller för panelhyvling. Fyrkutterhyvlarna PH260 och PH360 planhyvlar och profilerar fyra sidor i ett moment. Maskinerna har industrikapacitet och kan ses som kronan på verket för dig som vill få ut maximalt av din träförädling.

 

– Behöver du 20 meter golvlist har du dem i handen efter en halvtimme, behöver du 1000 meter är du ändå klar före lunch, säger Bengt-Olov Byström.

 

Tvåkutterhyveln DH410 arbetar med två kuttrar istället för fyra, den fyrsidig hyvling görs då i två moment.

– DH410 köps ofta av kunder som vill ha en maskin som kan prestera samma resultat som en 4-sidig hyvelmaskin, men som kan acceptera att arbetet tar lite längre tid.

 

Bra affär för snickeriprojektet

 

En panelhyvel för privat bruk blir en bra affär om man har ett stort behov av lister och paneler. En vanlig lösning är att man köper en panelhyvel för att specifikt projekt, till exempel ett husbygge. Logosols hyvlar har ett högt andrahandsvärde, när jobbet är klart kan maskinen säljas på vidare på begagnatmarknaden.

 

– Det finns en stor efterfrågan på begagnade Logosol-hyvlar. Även om maskinen har gått i några år är det möjligt att få ut lika mycket som du en gång investerade, säger Bengt-Olov Byström.

 

Att hyvla sågat virke är en lönsam sysselsättning. När du köper en hyvelmaskin hos Logosol har du alltid två månaders öppet köp. Det betyder att du i lugn och ro kan prova maskinen och se om de motsvarar dina förväntningar. Om du inte är nöjd vill vi att du lämnar tillbaka den.

 

Läs gärna igenom de tekniska specifikationerna på vår hemsida. Genom att jämföra panelhyvlarnas egenskaper hittar du rätt modell för din verksamhet!

 

Räkneexempel


Hyveln matar 720 m per timme och att det representerar en virkesmängd 3,5 kubikmeter om man sågar 2”4 tums (45x95 mm) reglar. Om du höjer värdet på virket med 5 kr per löpmeter så har du tjänat igen din investering när du har hyvlat ca 20 000 löpmeter och om du höjer värdet med 20 kr så har du tjänat igen ditt köp efter 5000 löpmeter.

nyhetsbrev banner no-985px

Norlog AS | Sandefjord | Inderøy | Telefon: 47 87 50 00 |